Politika zasebnosti

Zahvaljujemo se vam za obisk naše spletne strani nuermont.de in za vaše zanimanje za naše podjetje.

Varovanje vaših osebnih podatkov, kot so datum rojstva, ime, telefonska številka, naslov itd., je za nas pomembno.

Namen tega pravilnika o zasebnosti je obvestiti vas o obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jih zberemo, ko obiščete naše spletno mesto. Naša praksa varstva podatkov je v skladu s pravnimi predpisi Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (DSGVO) in Zveznega zakona o varstvu podatkov (BDSG). Naslednja izjava o varstvu podatkov služi izpolnjevanju obveznosti obveščanja, ki izhajajo iz DSGVO. Te so na primer navedene v členih 13 in 14 ter naslednjih. DSGVO.

Odgovorna oseba

Upravljavec v smislu člena 4 št. 7 DSGVO je oseba, ki sama ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov.

V zvezi z našim spletnim mestom je odgovorna oseba:

NÜRMONT INSTALLATIONS GmbH & Co. KG
Am Keuper 14
90475 Nürnberg
Nemčija
E-pošta: nuermont@nuermont.com
Tel: +49(0)9128 9255–0

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov

V skladu s členom 37 DSGVO smo imenovali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov. Našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko kontaktirate pod naslednjimi kontaktnimi podatki:

MKM Datenschutz GmbH
Äußere Sulzbacher Straße 118
90491 Nürnberg
Nemčija
E-pošta: info@mkm-datenschutz.de
Tel: +49 911 990 860 0
Spletna stran: http://www.mkm-datenschutz.de/

Zagotavljanje spletnega mesta in ustvarjanje dnevniških datotek

Ob vsakem obisku našega spletnega mesta naš sistem samodejno zbira podatke in informacije iz naprave (npr. računalnika, mobilnega telefona, tabličnega računalnika itd.).

Kateri osebni podatki se zbirajo in v kakšnem obsegu se obdelujejo?

(1) Informacije o vrsti in različici uporabljenega brskalnika;
(2) Operacijski sistem naprave za pridobivanje podatkov;
(3) Ime gostitelja računalnika, do katerega dostopate;
(4) Naslov IP naprave za iskanje;
(5) Datum in čas dostopa;
(6) Spletne strani in viri (slike, datoteke, druga vsebina strani), do katerih dostopate na naši spletni strani;
(7) Spletne strani, s katerih je uporabniški sistem dostopal do našega spletnega mesta (sledenje napotiteljem);
(8) Sporočilo, ali je bilo iskanje uspešno;
(9) Količina prenesenih podatkov

Ti podatki so shranjeni v dnevniških datotekah našega sistema. Ti podatki niso shranjeni skupaj z osebnimi podatki posameznega uporabnika, tako da posameznih obiskovalcev spletnega mesta ni mogoče identificirati.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Člen 6(1)(f) DSGVO (zakoniti interes). Naš zakoniti interes je zagotoviti doseganje spodaj opisanega namena.

Namen obdelave podatkov

Začasno (avtomatizirano) shranjevanje podatkov je potrebno med obiskom spletnega mesta, da se omogoči prikaz spletnega mesta. Shranjevanje in obdelava osebnih podatkov se izvajata tudi zaradi ohranjanja združljivosti našega spletnega mesta za čim več obiskovalcev ter zaradi boja proti zlorabam in odpravljanja napak v delovanju. V ta namen je treba zabeležiti tehnične podatke računalnika, ki dostopa, da bi se lahko čim prej odzvali na napake pri prikazovanju, napade na naše informacijske sisteme in/ali napake v delovanju našega spletnega mesta. Poleg tega podatke uporabljamo za optimizacijo spletnega mesta in splošno zagotavljanje varnosti naših sistemov informacijske tehnologije.

Trajanje skladiščenja

Omenjeni tehnični podatki se izbrišejo takoj, ko niso več potrebni za zagotavljanje združljivosti spletnega mesta za vse obiskovalce, vendar najpozneje 3 mesece po dostopu do našega spletnega mesta.

Možnost ugovora in izbrisa

Obdelavi lahko kadar koli ugovarjate v skladu s členom 21 SUVP in zahtevate izbris podatkov v skladu s členom 17 SUVP. Katere pravice imate in kako jih lahko uveljavljate, najdete na dnu te politike zasebnosti.

Posebne funkcije spletnega mesta

Naše spletno mesto vam ponuja različne funkcije, med uporabo katerih zbiramo, obdelujemo in shranjujemo osebne podatke. V nadaljevanju pojasnjujemo, kaj se zgodi s temi podatki:

Obrazec za prijavo

Storitev povratnega klica

Kontaktni obrazec(i)

Statistična analiza obiskov tega spletnega mesta - Webtracker

Ko dostopate do tega spletnega mesta ali posameznih datotek na spletnem mestu, zbiramo, obdelujemo in shranjujemo naslednje podatke: V tem primeru shranjujemo: naslov IP, spletno mesto, s katerega je bila datoteka dostopna, ime datoteke, datum in čas dostopa, količino prenesenih podatkov in poročilo o uspešnosti dostopa (tako imenovani spletni dnevnik). Te podatke o dostopu uporabljamo izključno v neosebni obliki za stalno izboljševanje našega spletnega mesta in za statistične namene. Za ocenjevanje obiska na tem spletnem mestu uporabljamo tudi naslednje spletne sledilnike:

Vključevanje zunanjih spletnih storitev in obdelava podatkov zunaj EU

Na našem spletnem mestu uporabljamo aktivne vsebine zunanjih ponudnikov, tako imenovane spletne storitve. Ko obiščete našo spletno stran, lahko ti zunanji ponudniki prejmejo osebne podatke o vašem obisku naše spletne strani. To lahko vključuje obdelavo podatkov zunaj EU. To lahko preprečite tako, da namestite ustrezen vtičnik za brskalnik ali deaktivirate izvajanje skript v brskalniku. To lahko povzroči funkcionalne omejitve na spletnih mestih, ki jih obiščete.

Uporabljamo naslednje zunanje spletne storitve:

Informacije o uporabi piškotkov

Ime piškotka Strežnik Ponudnik Namen Pravna podlaga Obdobje skladiščenja Tip
0fcbff3b978357f8559b40bd4108054a www.nuermont.de Upravljavec spletne strani](#responsible-entity) Ta piškotek nam omogoča, da shranimo posamezne nastavitve udobja, ki ste jih izbrali, in jih ohranimo za vaše trenutne in prihodnje obiske spletnega mesta. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) Seja Konfiguracija
CookieConsent www.nuermont.de Upravljavec spletne strani](#responsible-entity) Piškotek, ki shranjuje uporabnikovo odločitev glede oglasne pasice piškotka. Člen 6(1)(c) DSGVO (izpolnitev zakonske obveznosti) približno 36 let Piškotki banner
LAST_RESULT_ENTRY_KEY www.youtube.com YouTube Shranjevanje uporabniških nastavitev pri priklicu videoposnetka Youtube, integriranega v druga spletna mesta. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) Seja Comfort
TESTCOOKIESENABLED www.youtube.com YouTube S pomočjo piškotka lahko predvajalnik videoposnetkov, ki ga vgradimo, prepozna, ali prenos osebnih podatkov temelji na privolitvi. Člen 6(1)(c) DSGVO (izpolnitev zakonske obveznosti) približno 100 sekund Piškotki banner
VISITOR_INFO1_LIVE .youtube.com YouTube Piškotek se uporablja za oceno, kako obiskovalci spletnega mesta sprejemajo videoposnetke na spletnem mestu. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) približno 6 mesecev Analitika
VISITOR_PRIVACY_METADATA .youtube.com YouTube Piškotek zbira različne informacije o uporabniku glede na njegove nastavitve zasebnosti. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) približno 6 mesecev Analitika
YSC .youtube.com YouTube Ta piškotek obiskovalcu strani dodeli ID. Ta ID se uporablja za pripravo statističnih podatkov o videoposnetkih obiskovalca strani. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) Seja Analitika
_ga nuermont.de Google Analytics Ta piškotek uporabniku dodeli ID, tako da lahko spletni sledilnik razvrsti uporabnikova dejanja pod ta ID. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) približno 24 mesecev Analitika
_ga www.nuermont.de, .nuermont.de, nuermont.de, .www.nuermont.de Google Analytics Ta piškotek uporabniku dodeli ID, tako da lahko spletni sledilnik razvrsti uporabnikova dejanja pod ta ID. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) Seja Analitika
_ga_ nuermont.de Google Analytics Ta piškotek shrani edinstven ID obiskovalca spletnega mesta v povezavi z orodjem Google Analytics ali Google Tag Manager in spremlja, kako obiskovalec uporablja spletno mesto. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) približno 24 mesecev Analitika
nextId www.youtube.com YouTube Ta piškotek se uporablja za dodelitev edinstvenega ID uporabniku. To omogoča zbiranje podatkov o obnašanju obiskovalca spletnega mesta in njihovo uporabo za pripravo statističnih podatkov o tem, katere videoposnetke YouTube si je obiskovalec spletnega mesta ogledal na različnih spletnih mestih. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) Seja Trženje
remote_sid youtube.com YouTube Videoposnetke iz našega uradnega kanala YouTube vstavljamo v načinu zasebne uporabe v YouTubu. Ta način lahko v vašem računalniku nastavi piškotke, ko kliknete predvajalnik videoposnetkov YouTube, vendar YouTube za predvajanje vstavljenih videoposnetkov v zasebnem načinu ne shranjuje informacij o piškotkih, ki bi omogočale osebno identifikacijo. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) Seja Konfiguracija
requests www.youtube.com YouTube Videoposnetke iz našega uradnega kanala YouTube vstavljamo v načinu zasebne uporabe v YouTubu. Ta način lahko v vašem računalniku nastavi piškotke, ko kliknete predvajalnik videoposnetkov YouTube, vendar YouTube za predvajanje vstavljenih videoposnetkov v zasebnem načinu ne shranjuje informacij o piškotkih, ki bi omogočale osebno identifikacijo. Člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO (privolitev) Seja Konfiguracija

Varnost in varstvo podatkov, komunikacija po e-pošti

Vaši osebni podatki so med zbiranjem, shranjevanjem in obdelavo zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, tako da niso dostopni tretjim osebam. V primeru nešifrirane komunikacije po e-pošti ne moremo zagotoviti popolne varnosti podatkov na poti prenosa do naših informacijskih sistemov, zato za informacije, ki zahtevajo visoko stopnjo zaupnosti, priporočamo šifrirano komunikacijo ali pošto.

Pravica do informacij in zahtevkov za popravek - izbris in omejitev podatkov - preklic privolitve - pravica do ugovora

Pravica do informacij

Imate pravico zahtevati potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke. V tem primeru imate pravico, da vas obvestimo o informacijah iz člena 15(1) SUVP, če to ne vpliva na pravice in svoboščine drugih oseb (prim. člen 15(4) SUVP). Z veseljem vam bomo posredovali tudi kopijo podatkov.

Pravica do popravka

V skladu s členom 16 DSGVO imate pravico, da kadar koli popravite morebitne napačne osebne podatke, ki jih hranimo (na primer naslov, ime itd.). Prav tako lahko kadar koli zahtevate, da se podatki, ki so shranjeni pri nas, dopolnijo. Ustrezna prilagoditev bo izvedena takoj.

Pravica do izbrisa

V skladu s členom 17(1) DSGVO imate pravico zahtevati, da izbrišemo osebne podatke, ki smo jih zbrali o vas, če

V skladu s členom 17(3) SUVP ta pravica ne obstaja, če

Pravica do omejitve obdelave

V skladu s členom 18(1) DSGVO imate v posameznih primerih pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov.

To velja, kadar

Pravica do umika

Če ste nam dali izrecno privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov (člen 6(1)(a) DSGVO ali člen 9(2)(a) DSGVO), lahko to privolitev kadar koli prekličete. Upoštevajte, da to ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se do preklica izvaja na podlagi privolitve.

Pravica do ugovora

V skladu s členom 21 DSGVO imate pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami, ki so bili zbrani na podlagi člena 6(1)(f) (v okviru zakonitega interesa). To pravico imate le, če obstajajo posebne okoliščine, ki nasprotujejo shranjevanju in obdelavi.

Kako uveljavljate svoje pravice?

Svoje pravice lahko kadar koli uveljavljate tako, da nas kontaktirate s spodnjimi kontaktnimi podatki:

NÜRMONT INSTALLATIONS GmbH & Co. KG
Am Keuper 14
90475 Nürnberg
Nemčija
E-pošta: nuermont@nuermont.com
Tel: +49(0)9128 9255–0

Pravica do prenosljivosti podatkov

V skladu s členom 20 DSGVO imate pravico do posredovanja osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. Podatke bomo posredovali v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki. Podatki se lahko pošljejo vam ali odgovorni osebi, ki jo navedete.

V skladu s členom 20(1) DSGVO vam bomo na zahtevo posredovali naslednje podatke:

Osebne podatke bomo prenesli neposredno k upravljavcu podatkov po vaši izbiri, če bo to tehnično izvedljivo. Upoštevajte, da v skladu s členom 20(4) Splošne uredbe o varstvu podatkov ne smemo prenesti podatkov, ki posegajo v svoboščine in pravice drugih oseb.

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu v skladu s členom 77(1) DSGVO

Če sumite, da se vaši podatki na našem spletnem mestu obdelujejo nezakonito, lahko seveda kadar koli zahtevate, da zadevo razjasni sodišče. Poleg tega so vam na voljo tudi vse druge pravne možnosti. Ne glede na to imate možnost, da se v skladu s členom 77(1) DSGVO obrnete na nadzorni organ. Pravica do pritožbe v skladu s členom 77 DSGVO vam je na voljo v državi članici EU, v kateri imate stalno prebivališče, delovno mesto in/ali kraj domnevne kršitve, tj. med zgoraj navedenimi kraji lahko izberete nadzorni organ, na katerega se boste obrnili. Nadzorni organ, pri katerem je bila vložena pritožba, vas bo nato obvestil o statusu in izidu vaše vloge, vključno z možnostjo pravnega sredstva v skladu s členom 78 SUVP.